Uczennice klasy 2 Technikum żywienia i usług gastronomicznych – Wiktoria Dubiel i Maria Pyka wraz z opiekunem Anną Mulak – nauczycielem przedmiotów zawodowych, wzięły udział w międzynarodowych warsztatach gastronomicznych „Kulinarna Wiosna” w DZS w Karpaczu.
W czterodniowych warsztatach uczestniczyli młodzi pasjonaci gotowania z Polski (Dolny Śląsk), Czech (Kralovehradecki Kraj), Słowacji (Banskobystrzycki Samospravny Kraj) oraz Niemiec (Saksonia).
Tematem przewodnim warsztatów była kuchnia wielkanocna – bogata w tradycje, smaki i inspiracje z różnych regionów. Uczestnicy mieli okazję nie tylko zaprezentować swoje narodowe potrawy, ale także wspólnie pracować, wymieniać doświadczenia i poznawać kulinarne zwyczaje swoich sąsiadów. To były dni pełne pasji, współpracy i wspaniałych smaków!
Dziękujemy DZS w Karpaczu za zaproszenie i możliwość udziału w tak prestiżowym wydarzeniu, a wszystkim uczestnikom i opiekunom za wyjątkową atmosferę.










