Z przyjemnością informujemy, że Daniel Mróz – uczeń klasy 4 Technikum żywienia i usług gastronomicznych, został zakwalifikowany do Poland National Culinary Team @polandnationalculinaryteam) w roli asystenta.

W ciągu najbliższego roku Daniel będzie uczestniczył w intensywnych treningach przygotowujących Kadrę Juniorów do udziału w Pucharze Świata w Luksemburgu 2026 – prestiżowej Olimpiadzie Kulinarnej, podczas której rywalizują najlepsi młodzi kucharze z całego świata.
Okres przygotowań, trwający od maja 2025 roku obejmował uczestnictwo w renomowanych wydarzeniach branżowych m.in.
– Warsaw Sweet Tech;
– Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów;
– Targi HoReCa Transgourmet i Selgros w Katowicach;
– warsztaty w Instytucie Kulinarnym Transgourmet

Udział w projekcie stanowi wyjątkową szansę rozwoju zawodowego, doskonalenia umiejętności kulinarnych oraz zdobycia doświadczenia w pracy z kadrą narodową.
Serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów w przygotowaniach do reprezentowania Polski na arenie międzynarodowej!


Leave Comment