Tematyką wiodąca tegorocznej edycji Olimpiady wiedzy o żywieniu były: Mięso i przetwory mięsne – technologia i zastosowanie w żywieniu.
Olimpiada stawia sobie za cel rozwijanie zainteresowań uczniów i nauczycieli szkół ponadpodstawowych problematyką potrzeb pokarmowych człowieka i sposobów ich prawidłowego zaspokajania, wartości odżywczej i prozdrowotnej żywności, gastronomii i kelnerstwa oraz roli żywienia w zapobieganiu chorobom dietozależnym, a także tworzenie dla zdolnej młodzieży możliwości ogólnopolskiej rywalizacji w tym obszarze wiedzy. UCZEŃ KLASY V TG5 Michał Biliński, który dzięki swojej wytrwałości i wsparciu merytorycznemu nauczycieli przedmiotów zawodowych w gastronomii DOSTAŁ SIĘ DO ETAPU CENTRALNEGO, KTÓRY ODBYWA SIĘ W SZCZECINIE I STAŁ SIĘ ZASZCZYTNYM FINALISTĄ TEGOROCZNEJ EDYCJI – GRATULUJEMY.
Opiekunem ucznia była Pani Danuta Dudkiewicz. Gratulujemy
![](http://www.dzs.biedrzychowice.dolnyslask.pl/wp-content/uploads/2024/05/Zdjecie-WhatsApp-2024-03-25-o-18.55.33_8e6f9dce-1-1024x681.jpg)
![](http://www.dzs.biedrzychowice.dolnyslask.pl/wp-content/uploads/2024/05/Zdjecie-WhatsApp-2024-03-25-o-18.54.37_5a123f9e-1024x715.jpg)
![](http://www.dzs.biedrzychowice.dolnyslask.pl/wp-content/uploads/2024/05/IMG-20240324-WA0006-—-kopia-1024x478.jpg)
![](http://www.dzs.biedrzychowice.dolnyslask.pl/wp-content/uploads/2024/05/IMG-20240324-WA0003-—-kopia-768x1024.jpg)
![](http://www.dzs.biedrzychowice.dolnyslask.pl/wp-content/uploads/2024/05/IMG-20240324-WA0005-—-kopia-1024x785.jpg)
![](http://www.dzs.biedrzychowice.dolnyslask.pl/wp-content/uploads/2024/05/IMG-20240324-WA0001-1024x543.jpg)
![](http://www.dzs.biedrzychowice.dolnyslask.pl/wp-content/uploads/2024/05/IMG-20240324-WA0002-—-kopia-1024x569.jpg)