W ramach zajęć praktycznych i realizowanego w szkole programu doradztwa zawodowego, Klasa 3 Technikum żywienia i usług gastronomicznych miała możliwość odbycia wizyty zawodoznawczej w restauracji MonteVerde w Świeradowie Zdroju. Podczas wizyty właściciel restauracji opowiedział o najważniejszych zasadach jakie wdrożono w restauracji,  które niewątpliwe wpłynęły na jakość serwowanych w tym miejscu dań, obsługi i całego systemu pracy. Uczniowie mieli możliwość odwiedzenia działu gastronomicznego i wysłuchania prelekcji na temat etapów  wdrażania rozwiązań w systemie zarządzania jakością w restauracji. O restauracji czytamy ,,Naszej pracy przewodzi szacunek dla jakości, rzemiosła i ekologii, co widać w stworzonym przez lokalnych artystów i rzemieślników wnętrzu nawiązującym do otaczających Świeradów-Zdrój gór i lasów. Nasze menu jest wciąż ewoluującym repertuarem klasycznych włoskich dań z nutką naszego regionalnego patriotyzmu. Autorskie wersje serwowanych potraw naszego szefa kuchni są zmieniane wraz ze zmianą pory roku”. Dziękujemy  za niezapomnianą ucztę – pyszną pizzę i napoje serwowane i sponsorowane przez właściciela restauracji. Jesteśmy pod wrażeniem jakości, smaku, pasji w tworzeniu receptur.

Leave Comment