Klasa 3 Technikum żywienia i usług gastronomicznych miała okazję uczestniczenia w wizycie studyjnej w hotelu Elements w Świeradowie Zdroju.
Nasi uczniowie zostali serdecznie przywitani przez wyjątkowych specjalistów, którzy są kluczowymi postaciami w codziennej pracy tego luksusowego obiektu. W organizacji i przebiegu wizyty studyjnej uczestniczyli: Pan Grzegorz Grygielski – Dyrektor Operacyjny, Pani Aleksandra Molendowicz, manager F&B, Pan Mariusz Grochowski – Szef Kuchni, Pan Kacper Roskowiński, odpowiedzialny za relacje z gośćmi. Byli oni naszymi przewodnikami przez reprezentacyjne obszary hotelu. W czasie wizyty dowiedzieliśmy się, jak dbać o wysoką jakość i jakie wyzwania stawia przed nami praca w poszczególnych działach hotelu. Przybliżono nam organizację pracy obiektu od strony zarządzania i ukazano skalę logistycznego wyzwania – utrzymania najwyższych standardów w każdym dziale.
Dowiedzieliśmy się, jakie umiejętności są wymagane, by sprostać oczekiwaniom gości o najwyższych wymaganiach. To spotkanie z prawdziwymi pasjonatami było dla nas niezapomnianym doświadczeniem.
Na zakończenie wizyty czekał na nas poczęstunek w restauracji hotelowej.
Dziękujemy za profesjonalne przyjęcie i czas, jaki poświęcili nam nasi przewodnicy. Dziękujemy za inspirację i wiedzę, którą się z nami podzieliliście!