Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z przebiegu niezwykle inspirujących warsztatów zorganizowanych dzięki współpracy i wsparciu merytorycznemu przedstawicieli Hotelu Buczyński  Medical & SPA oraz Park Hotel Kur & Spa – Świeradów Zdrój. Pani Monika Czechowska – dyrektor generalny hoteli odbyła z uczniami klas Technikum hotelarskiego spotkanie w ramach zajęć doradztwa zawodowego. Podczas  wykładu, uczniowie pozyskali wiedzę na temat praktyk i pracy na stanowiskach w poszczególnych działach w hotelu. Pani Monika podzieliła się swoim bogatym doświadczeniem i opisała swoją drogę zawodową. Wskazała nam jak ważne jest doskonalenie swoich umiejętności zawodowych podczas kursów i szkoleń oraz matura która jest przepustką do dalszych szczebli kariery w każdej branży.

Jednocześnie w pracowni gastronomicznej Szefowie kuchni Pan Wojciech Bonat i Dawid Szefczyk prowadzili warsztaty dla uczniów Klasy Technikum żywienia i usług gastronomicznych specjalność Dietetyka. Dzięki ich zaangażowaniu i niezwykłej pasji, uczniowie poznali tajniki sporządzania i ekspedycji potraw: zupy kremu z chipsem z selera, polędwiczki wieprzowej z kaszotto z warzywami i sosem wiśniowy, risotto z puree z ziemniaka i selera, pulpetów z indyka w sosie musztardowo – śmietankowym ,marchewki z groszkiem z puree ziemniaczanym z chrzanem + puree marchewkowe z polędwiczką z kurczaka. Wszyscy byliśmy  zachwyceni smakiem i sztuką wykonania potraw. Bardzo dziękujemy za wspaniałą przy tym atmosferę i ogrom przekazanej nam wiedzy. Sponsorem surowców i produktów wykorzystanych do realizacji warsztatów był Hotel Buczyński  Medical & SPA. Dziękujemy za wsparcie szkoły w kształceniu zawodowym w ramach porozumienia o współpracy i patronacie. A o szczegółach dalszej współpracy… już niebawem.

Leave Comment