W dniach 5-7 kwietnia w Karpaczu odbywały się Dolnośląsko – Kralovohradeckie Warsztaty Gastronomiczne. W warsztatach wzięło udział 6 uczniów z Polski oraz 6 uczniów z Czech.
Tematem przewodnim warsztatów była „Kuchnia Karkonoska”. Zajęcia poprowadzili szefowie kuchni z renomowanych karkonoskich restauracji. Dla młodzieży była to świetna okazja nie tylko do rozwoju kulinarnych umiejętności, ale również do nawiązania nowych przyjaźni
Jesienią uczniowie pojadą do Czech, gdzie obędzie się drugi etap warsztatów. Tym razem uczniowie poznają sekrety kuchni czeskiej.
Reprezentantkami naszej szkoły były dwie uczennice – Wiktoria Wawer z klasy IIITG5 oraz Weronika Zapotoczna z klasy IIITG4. Uczennice pod okiem nauczyciela – Danuty Dudkiewicz zaprezentowały swoje umiejętności i talent. Dziękujemy Wam i gratulujemy.