W dniach 5-7 kwietnia w Karpaczu odbywały się Dolnośląsko – Kralovohradeckie Warsztaty Gastronomiczne. W warsztatach wzięło udział 6 uczniów z Polski oraz 6 uczniów z Czech.
🔸 Tematem przewodnim warsztatów była „Kuchnia Karkonoska”. Zajęcia poprowadzili szefowie kuchni z renomowanych karkonoskich restauracji. Dla młodzieży była to świetna okazja nie tylko do rozwoju kulinarnych umiejętności, ale również do nawiązania nowych przyjaźni
🔸 Jesienią uczniowie pojadą do Czech, gdzie obędzie się drugi etap warsztatów. Tym razem uczniowie poznają sekrety kuchni czeskiej.

Reprezentantkami naszej szkoły były dwie uczennice – Wiktoria Wawer z klasy IIITG5 oraz Weronika Zapotoczna z klasy IIITG4. Uczennice pod okiem nauczyciela – Danuty Dudkiewicz zaprezentowały swoje umiejętności i talent. Dziękujemy Wam i gratulujemy.

Leave Comment