Dnia 4 czerwca bieżącego roku poszczególni uczniowie z klas technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych oraz technikum Hotelarstwa z nauczycielkami zawodu panią Marzeną Gaweł i Danutą Dudkiewicz odwiedzili progi Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.
Pracownicy naukowi w asyście studentów z SKN Technologów Gastronomii i Dietetyki przeprowadzili dla Nas warsztaty dotyczące “Zaburzeń odżywiania – fakty i mity”, na których poznaliśmy program dla dietetyków do układania jadłospisów oraz ćwiczenia dotyczące “Oceny stanu odżywienia młodzieży szkolnej”, na których mogliśmy przeanalizować skład swojego ciała metodą Bioimpedancji.
Dodatkowo zostaliśmy zapoznani z ofertą edukacyjną uczelni.
Pani profesor uczelni dr inż. Danucie Figurskiej-Ciura i dr hab inż. Robertowi Gajda oraz studentom za bardzo ciekawe zajęcia na poziomie merytorycznym oraz drobny upominek serdecznie dziękujemy!