Dzięki współpracy z pięciogwiazdkowym hotelem Elements Hotel & SPA w Świeradowie Zdroju mieliśmy okazję gościć w naszym Centrum Praktyk wybitnego szefa kuchni Roberta Kopacza. Dnia 5 grudnia w pracowni gastronomicznej klasa IIITG oraz wytypowani uczniowie z klas gastronomicznych uczestniczyli w warsztatach rybnych. Dzięki uprzejmości i hojności naszych sponsorów Hotelu Elements oraz Kuchni Świata – którzy przekazali nam surowce najwyższej jakości, nasi uczniowie poznali tajniki sprawiania ryb, metod nowoczesnego krojenia oraz sporządzania m.in. Łososia Wellington czy Gravad lax czyli pogrzebanego łososia. Dziękujemy naszym sponsorom za przekazanie nam pięknych okazów pstrąga i łososia.

Kolejnego dnia w ,,Mikołajki” w hotelu Elements mieliśmy możliwość obejrzenia zaplecza gastronomicznego, restauracyjnego, jednostek mieszkalnych oraz recepcji hotelu. Jesteśmy pod wrażeniem profesjonalizmu i zaangażowania w przekazywaniu wiedzy kulinarnej oraz niebywałego doświadczenia zawodowego Pana Roberta Kopacza. Współpraca z hotelem Elements jest dla naszych uczniów kolejną szansą zdobywania najlepszych umiejętności zawodowych w rzeczywistych warunkach pracy czerpiąc z doświadczenia prawdziwych pasjonatów.

Leave Comment